Waarom u uw dakkapel het beste in de herfst kunt reinigen

Dakkapel reiningen

Goten spelen een belangrijke rol in de bescherming van uw huis tegen waterschade. Ze leiden het regenwater weg van uw huis en uit uw tuin, weg van uw fundering. Wanneer ze verstopt raken met bladeren, afval en andere materialen, kan het water niet vrij stromen en zal het zich een weg naar binnen banen. In dit artikel noemen we enkele punten waarom u uw dakkapel het beste in de herfst kunt reinigen.

 

Uw huis blijft langer schoon.

Het dak van uw huis is de eerste verdedigingslinie tegen de elementen, maar wanneer de dakgoten verstopt zijn met puin en het water niet van het dak weg kan stromen naar de dakgoten en regenpijpen, stroomt het terug en maakt het een puinhoop van uw huis. Als uw dakgoten verstopt zijn met bladeren en ander afval, zijn ze minder effectief in het afleiden van water van uw huis en het leiden van het water naar waar het hoort. Dit leidt ook tot een minder aantrekkelijk uiterlijk, omdat het water zich in uw dakgoten verzamelt, waardoor ze er vuiler uitzien en er mos kan groeien. Als u uw dakgoten laat schoonmaken, leidt u het water weg van uw dak en huis, waardoor het schoner blijft en de kans op waterschade binnen kleiner wordt.

 

Een modderige puinhoop kan worden voorkomen door in de herfst de dakgoten schoon te maken

Als u uw dakgoten in de herfst niet schoonmaakt, loopt u het risico dat uw dakgoten in de lente een modderige bende worden. Wanneer bladeren in de winter beginnen te rotten, vormen ze een dikke, kleverige substantie in uw dakgoten die moeilijk te verwijderen is. Dit kan schade veroorzaken aan uw dakgoten en kan uiteindelijk uw huis binnendringen wanneer het in de lente dooit. Het schoonmaken van de dakgoten wordt vergemakkelijkt wanneer de bladeren zijn gevallen en uit de goten zijn verwijderd. Dit maakt het makkelijker voor de aannemer om uw dakgoten schoon te maken en het puin te verwijderen.

 

Conclusie

Hoewel het een veel voorkomende misvatting is dat u uw dakgoten in het voorjaar moet schoonmaken om verstopping te voorkomen, is het schoonmaken van dakgoten in de herfst eigenlijk beter, omdat de bladeren dan al gevallen zijn.