Hoe een gordijn voor het raam te installeren

 

gordijn raamPlatte roedes geven de indruk een vlak plafond te hebben. Vaak verschijnen ze dicht bij de vloer, wat een bijna ontspannen gevoel geeft. Maar met dit gevoel is een hogere gordijnroede aan te bevelen.

Prachtige eindstukken met en zonder ringen.

Glazen roedes: Een ronde roede is ideaal. Het wandglas moet minimaal 8mm dik zijn.

Houten roedes: Deze kunnen van verschillende soorten zijn, zoals beuken, eiken, essen, cipressen, walnoten en andere hardhoutsoorten. Ze moeten worden geverfd met een vernis om ze te beschermen tegen weersinvloeden.

Kleur: aangezien een Gordijnen op maat laten maken deel uitmaakt van het meubilair in de kamer, moet u een kleur kiezen die harmonieus is. Als u uw gordijnen niet wilt verbergen, is wit de beste keuze. Als het echter de bedoeling is om het uiterlijk te verbeteren, gebruik dan een kleur die het decorum in de kamer aanvult.

Als het raam niet de hele muur bedekt, is het raadzaam om twee beitsen te gebruiken om de kleur op de betreffende ramen in evenwicht te brengen.

Een uitstekend alternatief is het gebruik van jaloezieën. Witte jaloezieën, effen rolgordijnen, en vouwgordijnen kunnen u hetzelfde effect geven. De jaloezieën hebben echter een gordijn nodig.

Gordijnen met oogjes aan de bovenkant zijn de eenvoudigste oplossing om het raam gewoon te bedekken.

Voordat u een gordijnrail bestelt, moet u de breedte van het raam inclusief het glas optellen bij de totale breedte van de rail. Zo kunt u indien nodig opnieuw opmeten. Voeg ook de afmetingen van de ruit aan de bovenzijde toe. Dit is belangrijk als u gordijnen bestelt die tot het plafond of de vensterbank reiken. De ijzeren leuningen voor de rails zijn zowel online als offline of in plaatselijke winkels verkrijgbaar. Ze zijn gemakkelijk te installeren als u overweegt ze naar beneden te halen. U kunt ze reinigen met reinigingsmiddelen. De gordijnrail met veiligheidsstandaard voor het onderste deel van het raam moet op dezelfde hoogte aan de muur worden bevestigd. Het bovenste deel van de gordijnrail moet aan de muur worden vastgespijkerd.

De ruwe zijde gordijnen moeten met speciale zorg gewassen en gereinigd worden. Het is raadzaam ze te wassen met een mild wasmiddel en warm water, nadat de gordijnen van het raam zijn gehaald. Als u deze voorzorgsmaatregelen in acht neemt, kunt u uw gordijnen gemakkelijker schoonmaken en voorkomt u dat u allergieën krijgt.