Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepomp Den Bosch

 

Een warmtepomp is een verwarmings- en koeltoestel voor thuis dat hetzelfde principe van een koelmiddel gebruikt. Wanneer u ijs of vloeibare koelmiddelen gebruikt, verplaatst een warmtepomp lucht door kanalen in uw huis. De lucht wordt verplaatst van een gebied waar het warm en vochtig is naar een gebied waar het koeler en droog is. Dit proces wordt airconditioning genoemd, en het verbruikt minder energie dan het gebruik van elektriciteit om uw verwarming of airconditioner te laten werken. Een warmtepomp werkt door koelmiddel onder lage druk door een warmtewisselaar te leiden. Het koelmiddel gaat dan door een geïsoleerde buis, de compressor en het expansieventiel. Aan het einde van het expansieventiel bevindt zich een buitenste spoel met vinnen aan weerszijden. Deze spoel is in stof gewikkeld en vormt zo een behuizing voor de compressor. De buitenkant van deze unit lijkt op elke andere aan de muur gemonteerde buitenunit. Een ventilator blaast koele lucht in de woning terwijl de compressor de warme lucht uit de woning in zijn eigen spiraal zuigt, die een hogere druk heeft dan de buitenlucht omdat hij wordt samengeperst wanneer hij de compressor binnenkomt.

Koelcyclus voor een warmtepomp

Een warmtepomp werkt door het verplaatsen van koelmiddel door een systeem van leidingen. De leidingen zijn gevuld met vloeibaar koelmiddel. Het systeem is aangesloten op een compressor die het koelmiddel verwarmt. Het afgekoelde koelmiddel stroomt vervolgens terug in het systeem, via een warmtewisselaar. De warmtewisselaar gebruikt de warmte in het koelmiddel om de lucht te verwarmen. De lucht verlaat de warmtewisselaar en wordt geklimatiseerde lucht genoemd. De lucht uit de warmtewisselaar wordt vervolgens door een ventilator geleid om de lucht te koelen. De cyclus wordt vervolgens herhaald.

Warmtepompen hebben een koel- of verwarmingscyclus. De koelcyclus zuigt koele buitenlucht aan in een warmtewisselaar en brengt de warmte van de lucht over op de lucht in de warmtewisselaar. Aan het einde van de warmtewisselaar blaast een ventilator de afgekoelde lucht uit het systeem.

Airconditioningcyclus voor een warmtepomp

De airconditioningscyclus van een warmtepomp is dezelfde als die van een airconditioner. De warmtepomp zuigt koele buitenlucht aan in een warmtewisselaar en brengt vervolgens de warmte over op de lucht in de warmtewisselaar. De cyclus herhaalt zich totdat de binnenlucht voldoende is afgekoeld.

Hoe werkt een warmtepomp in de praktijk?

Warmtepompen werken door warmte over te brengen tussen twee plaatsen. Een warmtepomp gebruikt koelmiddel om warmte over te dragen. De compressor in de warmtepomp comprimeert het koelmiddel tot een druk die lager is dan de druk van de buitenlucht. Het koelmiddel gaat door een warmtewisselaar en brengt de warmte van binnen naar buiten.

Binnen in huis zuigt de warmtepomp warme lucht uit de kanalen en plaatst deze in de warmtewisselaar. De warmtewisselaar brengt de warmte over op de lucht in het huis en koelt de lucht die uit de kanalen komt. De lucht die uit de kanalen komt is koeler en droger dan de buitenlucht.

Samenvatting

Een warmtepomp is een apparaat voor verwarming en koeling in huis dat gebruik maakt van het principe van een koelmiddel. Bij gebruik van ijs of vloeibare koelmiddelen verplaatst een warmtepomp lucht door kanalen in uw huis. De lucht wordt verplaatst van een gebied waar het warm en vochtig is naar een gebied waar het koeler en droog is. Dit proces wordt airconditioning genoemd, en het verbruikt minder energie dan het gebruik van elektriciteit om uw verwarming of airconditioner te laten werken.

Een warmtepomp werkt door koelmiddel onder lage druk door een warmtewisselaar te leiden. Het koudemiddel gaat dan door een geïsoleerde buis, de compressor en het expansieventiel. Aan het einde van het expansieventiel bevindt zich een buitenste spoel met vinnen aan weerszijden. Deze spoel is in stof gewikkeld en vormt een omhulsel voor de compressor. De buitenkant van deze unit ziet eruit als elke andere aan de muur gemonteerde buitenunit. Een ventilator blaast koele lucht de woning in, terwijl de compressor warme lucht uit de woning in zijn eigen spoel zuigt, die een hogere druk heeft dan de buitenlucht omdat deze wordt samengeperst wanneer hij de compressor binnenkomt.

Conclusie

De warmtepomp in Den Bosch kan een aardige bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Het verwarmen en koelen van uw huis kan erg duur zijn. In de zomer kan airconditioning u honderden euro's per maand kosten en in de winter kan de verwarming van uw huis duizenden euro's kosten. Als u hebt besloten om van airconditioning of verwarming over te stappen op een warmtepomp, zult u zien hoe dit energie-efficiënte apparaat u kan helpen geld te besparen. Een warmtepomp is een verwarmings- en koelapparaat voor thuis dat gebruik maakt van het principe van een koelmiddel. Bij gebruik van ijs of vloeibare koelmiddelen verplaatst een warmtepomp lucht door kanalen in uw huis. De lucht wordt verplaatst van een gebied waar het warm en vochtig is naar een gebied waar het koeler en droog is. Dit proces wordt airconditioning genoemd, en het verbruikt minder energie dan het gebruik van elektriciteit om uw verwarming of airconditioner te laten werken.

Een warmtepomp werkt door koelmiddel onder lage druk door een warmtewisselaar te leiden. Het koelmiddel gaat dan door een geïsoleerde buis, de compressor en het expansieventiel. Aan het einde van het expansieventiel bevindt zich een buitenste spoel met vinnen aan weerszijden. Deze spoel is in stof gewikkeld en vormt een omhulsel voor de compressor. De buitenkant van deze unit ziet eruit als elke andere aan de muur gemonteerde buitenunit. Een ventilator blaast koele lucht de woning in, terwijl de compressor warme lucht uit de woning in zijn eigen spoel zuigt, die een hogere druk heeft dan de buitenlucht omdat deze wordt samengeperst wanneer hij de compressor binnenkomt.