Hoe meten voor gordijn rails,

 

gordijn railsandere: Een gewone wandhangende gordijnrail.

Voor meer informatie over gordijnen ontwerpen, en om te ontdekken hoe te meten voor bijpassende roedes, zie het About.Com artikel over Raamdecoratie.

Er is momenteel een breed scala van gordijnrails beschikbaar voor standaard binnen raambekleding. Het volgende artikel is bedoeld om een aantal basiskenmerken van gordijnen en behandelingen te geven voordat u een beslissing neemt over de maten, lengtes en stijlen van de Rails op maat, zodat u een beter geïnformeerd antwoord kunt geven op de veelgestelde vraag.

Wat is het verschil tussen zware gordijnen en transparante gordijnen? Kort gezegd bepaalt het gewicht van de gordijnen de classificatie (licht/zwaar). Er zijn drie classificaties: elegant, subtiel en koel. Elsedge, Glamoureus, betoverend, gepolijst en zijdeachtig zijn nodig voor gordijnstoffering en zware gordijnen met sheers. De subcategorieën van elektrische gordijnrails die geschikt zijn voor goed gepolijste zijden gordijnen kunnen worden gevarieerd: kanaal-match, meerkanaals en blind-match. De subcategorieën gordijnstangen die geschikt zijn voor raambekleding met verticale jaloezieën zijn: channel-match, meerkanaals en blind-match om er een paar te noemen. Daarnaast zijn voor gordijnjaloezieën ook effen, geverfd beige, effen wit, essen en lichtgrijs verkrijgbaar.

Elk van deze jaloezieën wordt aangeboden vergelijkbaar met gordijnstoffen. Gewone, geschilderd beige, beige, gewoon wit en lichtgrijs zijn beschikbaar voor gordijnen en zijn stijlvolle raambekleding voor liefhebbers van gordijnen.

Om gordijnrails te meten, meet u eerst de breedte van het raam. Meet vervolgens de diepte (voorkant van het raamkozijn). Tenslotte bepaalt u de lengte van de rail: 1-1/2″, 2″, 3/4″, 1-1/4″, 2-1/2″, 3-1/2″. Bestudeer de eerste meting en de tweede meting en stem deze twee af op het bovenpaneel (indien aanwezig) van de raambekleding – de stof loopt aan de linkerkant over de rechterkant, King & Queen, onderkant naar boven. Pas deze methoden toe om de onderrand van de eventuele rail te verkrijgen dicht bij de plaats waar de vensterbank de vloer raakt (de onderrand is het gemakkelijkst te zien). Dezelfde procedure wordt veel gebruikt voor gordijnroeden.

Bepaal uw standaard raammaat met behulp van 25mm, 30mm of 36mm raammetingsstrips indien deze in uw regio verkrijgbaar zijn. Voor mechanische intercoms zullen de maten variëren, afhankelijk van het type.

Voeg aan de hand van de lengte van het raam ongeveer 3 mm toe aan de maat om rekening te houden met krimp. De behandeling wordt op de voorkant van de stof genaaid, niet op de stof zelf.

Zorg voor nauwkeurige metingen – wat de lengte en breedte betreft, zijn vaak de gewensteSimply AmGoing inclusief de railoker op ambtenaren, die sneller te gebruiken zijn voor de lengtematen dan voor de breedtematen. Bovendien zijn ze vaak nauwkeuriger wanneer de werkelijke afmetingen worden vergeleken met die van een professionele gordijnmaker.

Een vergissing bij het meten kan soms aan de gang zijn. Als u uw maten in één keer hebt genomen en daarna vaststelt dat u niet goed meet. Dat is niet erg – zeggen dat het ondieper is dat een meisje met het hoofd naar achteren tegen het raam bonkt om te kijken “naar wat er achter het gordijn zit”?